Selecteer een pagina

Bijna allemaal sturen we wel eens een verjaardagskaart, een kaart wanneer er een kind is geboren, of als er een dierbare is overleden. Dat er nog veel meer gelegenheden zijn om een kaart naar iemand te sturen, weet waarschijnlijk ook iedereen.

Toch doen we dat lang niet allemaal. Elk jaar brengen de postbodes minder brievenbuspost rond en daardoor worden de postzegels steeds duurder. Dit zorgt er vervolgens voor dat er nog minder mensen een kaart sturen en zo zien we de fysieke kaart langzaam verdwijnen. Persoonlijk vind ik dit erg jammer, dus het is mijn missie om met PosiLief de echte kaart, en dan het liefst ook handgeschreven, weer ‘op de kaart’ te zetten.

Want hoe leuk is het om een mooie, grappige, lieve of opbeurende kaart te krijgen? Dat vindt, gek genoeg, bijna iedereen dan wel weer hartstikke fijn!

.

 

Hieronder 5 goede redenen om een kaart te sturen:

.

1. Succes

Wanneer er iemand in je omgeving binnenkort examen moet doen, of er staat hem of haar een operatie te wachten, is het fijn om hem of haar te laten weten dat je meeleeft door een kaart te sturen om diegene succes te wensen. Als je er een persoonlijke boodschap op zet, wordt dit zeker gewaardeerd.

 

Bekijk bijvoorbeeld deze kaart in de shop: Klavertje – Geluk/Succes wensen

.

2. Beterschap

Wat voor succes geldt, geldt uiteraard ook voor beterschap. Wanneer er iemand om je heen ziek is, of herstellende van een operatie, kan hij of zij wel een hart onder de riem gebruiken. Dan is het leuk om een kaart te ontvangen, waarop je laat weten dat je aan hem of haar denkt. En misschien kun je ook wel hulp aanbieden in de vorm van het koken van een maaltijd of een keer de hond uitlaten bijvoorbeeld.

 

Bekijk bijvoorbeeld deze kaart in de shop: Van Harte Beterschap

 

3. Ik ben trots op je

Hoe te gek is het als iemand je laat weten dat hij of zij trots op je is. Omdat je je diploma hebt gehaald, een bepaalde angst hebt overwonnen of een knappe prestatie hebt geleverd. Maak de kaart compleet met een persoonlijke boodschap. Dat doen we te weinig, terwijl het heerlijk is om een compliment te krijgen.Bekijk bijvoorbeeld deze kaart in de shop: Ik ben zo trots op jou

 

 

4. Nieuwe woning

Heeft een vriend of vriendin een appartement gehuurd of gekocht? Of trekken je ouders na maanden verbouwen eindelijk in hun nieuwe huis? Dan is post op het nieuwe adres een aangename verrassing. Je kunt de kaart natuurlijk ook combineren met een fles wijn om het huis in te wijden.


Bekijk bijvoorbeeld dit cadeaudoosje in de shop: Veel geluk in het nieuwe huis 

.

5. Zomaar

Er hoeft helemaal geen aanleiding te zijn om iemand te verrassen met een kaart. Zomaar een kaart sturen, omdat je aan iemand denkt, of omdat jullie elkaar al een tijdje niet gesproken hebben en je benieuwd bent hoe het gaat. Eigenlijk is zomaar dus niet zomaar, maar zit daar ook weer een reden achter…. Kortom: er is altijd reden voor een kaart!

 

Bekijk bijvoorbeeld deze minikaart in de shop: Zomaar

.

En wat doe je dan met de kaarten die hebt gekregen?

Het lijken allemaal voor de hand liggende gelegenheden voor een kaart, maar heel vaak wordt er toch weinig of niks mee gedaan. Je kunt natuurlijk kiezen voor een digitale kaart, een e-mail of een berichtje, maar het is toch echt het leukst om een handgeschreven, persoonlijke kaart op de deurmat of in de brievenbus te vinden. En vooral als het ook nog een mooie kaart is. Want zo’n kaart verdient een plekje in je huis. Je kunt kaarten opgehangen op een prikbord of met washi tape op de muur. Of je lijst ‘m in of zet ‘m in een kaartenhouder. Meerdere kaarten bij elkaar vormen een persoonlijk kunstwerk aan de muur. Voor meer inspiratie kun je terecht op Pinterest.

Een kaartje is niet alleen om te versturen, maar ook heel geschikt om aan een cadeau te maken met een persoonlijke boodschap erop.

Postzegels

In de shop kun je ook postzegels mee bestellen als je kaarten koopt, makkelijker wordt het niet!

 

Zullen we samen zorgen dat de postbode gewoon zijn werk kan blijven doen?