Selecteer een pagina

De uitspraak: ‘geluk zit in kleine dingen’ kent bijna iedereen. En ik denk dat het ook echt zo is. Natuurlijk zijn er veel grote dingen in het leven waar we gelukkig van worden, zoals het maken van een mooie reis, een ander huis of een nieuwe auto. Maar dat zijn vaak korte momenten, een reis zit er op een gegeven moment weer op, een nieuwe auto is na een tijdje niet meer nieuw en je raakt ook gewend aan het andere huis. Prima natuurlijk, dat wil niet zeggen dat je er niet meer van geniet. Waarschijnlijk heb je op reis hele mooie foto’s gemaakt en de herinnering blijft. Ook van de auto en het huis heb je nog altijd veel plezier. Maar wat ik bedoel, is dat we best wat vaker bewust mogen genieten van de kleinere dingen in het leven.

Een kopje cappuccino in de zon, een fijne (bos)wandeling of een goed gesprek met iemand. Ook een groet van een vreemde op straat, bezorgt een glimlach op je gezicht en is daardoor heel waardevol. Dus wees zelf wat vaker die vreemde die een ander groet op straat, bezorg een ander een glimlach op zijn of haar gezicht. Maak een praatje met een buurman of buurvrouw en wees oprecht geïnteresseerd in een ander. 

Geluk kan ook betekenen dat je even tijd voor jezelf neemt. Lees een goed boek, een tijdschrift of maak een afspraak bij de kapper, de schoonheidsspecialist of ga met een vriend of vriendin naar de sauna. Heerlijk ontspannen en nieuwe energie en ideeën opdoen.

Waar ik persoonlijk blij van word, is het zoeken en vinden van een cadeau voor iemand. Iets vinden wat helemaal past bij de ontvanger, waar hij of zij echt blij mee is en dat hoeft echt niet altijd een duur cadeau te zijn. Het gaat erom dat het met aandacht is uitgezocht. Daarna kun je het ook nog eens heel mooi inpakken, waardoor het echt een feestje is om te geven, en te krijgen. 

 

Welke kleine dingen maken jou gelukkig?